Jocs



4 Data Brokers

Cinc segles després que Francis Bacon establís que Scientia est potentia sabem que la informació és poder. Com més dades acumulades, més poder. Dades a l'engròs, Big Data. El segle XXI ha vist néixer els coneguts Data Brokers, processadors d'informació que després distribueixen entre empreses, corporacions i governs. Ho saben tot, de nosaltres, fins i tot el que no imaginem.

El joc 4 DATA BROKERS va néixer a les pàgines d'una novel·la i ara passa de la ficció a la realitat per fer-te experimentar la sensació de poder que només et dona la informació.

El Data Broker que aconsegueixi més punts guanyarà la partida.

Autor: Oriol Comes i Màrius Serra

Il·lustradora: Amelia Sales

Components

  • 32 Cartes de joc
  • 8 Cartes d'Objectiu
  • Marcadors

Aprèn a jugar a 4 DATA BROKERS!


Ressenyes

La novel·la "Jugar-s’hi la vida", de Màrius Serra es converteix en un joc de taula

montcada_comunicacio estrena @guerrademitos publica un joc de taula en català inspirat en la novel·la de Màrius Serra "Jugar-s'hi la vida"

El Punt Avui - Tot gira al voltant del 4

quejuegosdemesa.com: En éste juego de cartas emularemos la lucha entre bandas de traficantes que intentan controlar el Big Data

mlodygiercownik.pl: Recenzja gry 4 Data Brokers

Youtube: ¿Cómo se juega? - 4 Data Brokers - Juego de mesa

Youtube: 4 Data Brokers — game preview at Gen Con Online 2020

Youtube: “Com s’hi juga?”


Vuitquatre, Vuitdeu, Sisset i SetsisNeix: la D. O. Verbàlia amb quatre noves varietats de jocs

quatre jocs en quatre pots!

El gran èxit dels reeditats jocs de taula Verbàlia (2011) i Enigmàrius (2013) del tàndem Màrius Serra & Oriol Comas han portat a la casa editora, Devir, a crear la denominació d’origen Verbàlia per a jocs de paraules. La D. O. Verbàlia s’estrena amb quatre noves varietats de jocs verbals, dos de cartes i dos de daus, presentats en quatre pots poderosament editats, tots ells amb noms ben numèrics: Sisset, Setsis, Vuitquatre i Vuitdeu:


- El Sisset és un joc de cartes molt fàcil de jugar que s’inspira en la dinàmica del Cinquillo per establir una subhasta de paraules. Ideal per a vetllades familiars.

- El Setsis es juga amb 7 daus sil·làbics i un dau numèric, amb el pot de gobelet, i guanya qui més síl·labes ajunta. Ideal per a jugar amb nens.

- El Vuitquatre es juga amb 13 daus lletrats. A cada tirada se’n perd com a mínim un i l’objectiu és allargar les tirades per puntuar més. Ideal per a experts.

- El Vuitdeu es juga amb cartes, interrogants i fitxes per tal d’endevinar la paraula secreta que ha amagat el guardià del mot. Ideal per a vetllades familiars.


Tots 4 els poden jugar de 2 a 6 jugadors, a partir  de 10 anys i una partida dura entre 45 i 60 minuts. El preu de venda també és apte per a tots els públics: un preu recomanat de cada joc de 15 euros.

Els experts testejadors que ja han tastat les primeres varietats de la D.O. Verbàlia han fet l’exercici literari de descriure’ls amb una recepta. Aquest és el menú D.O. Verbàlia 2015:

Per començar un Vuitquatre, pica-pica ideal per a jugadors del morro fi. Cal tallar els diversos ingredients a dauets i triar en cada moment quants se’n serveixen, ben combinats. Addictiu i saludable.

D’entrant, el Sisset, joc exquisit de doble cocció. Vol foc lent mentre els jugadors fan créixer les columnes de cartes al xup-xup, lletra a lletra. Però quan algú manifesta el desig d’endur-se una columna al plat, els fogons van a tot gas i la resta de comensals pot intentar afegir una lletra més al foc perquè aquell mot quedi sobtat i el rival en surti ben escaldat.

De segon, un vuitdeu, joc d’interrogants farcits. L’art de farcir un mot d’amagat amb vuit o deu lletres requereix paciència a l’hora de preparar-lo i perícia per endevinar-ne els secrets lletra a lletra, degustar-lo i deglutir-lo.

Per acabar, un setsis, joc ideal per postres. D’entrada, cal batre els daus en fred, i per facilitar que les síl·labes lliguin bé hi podem afegir alguna cantarella.

No importa l’edat que tinguis, ni si ‘portes els anys per dins o per fora‘, tenim un joc adequat perquè t’ho passis bé. És igual si ets inquiet i vols jugar ràpid, si ets sensata i t’agraden les partides amb molta estratègia, si saps jugar a tot, o si ara comences a retrobar-te amb el plaer de jugar a qualsevol cosa, segur que existeix un joc ideal per a tu. Tot el món té el seu joc, i hi ha un joc perfecte per a cada persona.


EnigmàriusDescobreix els secrets per resoldre i elaborar enigmes

 

Arriba el joc de l'Enigmàrius per celebrar el centenari dels primers mots encreuats

 

El 21 de desembre de 1913 es van publicar a Nova York els primers mots encreuats. En cent anys els mots encreuats han arribat a totes les llengües i a tots els suports. Ara Màrius Serra i Oriol Comas (creadors i historiadors d’enigmes i de jocs de taula), han volgut crear un joc que permet descobrir els secrets de la creació i resolució dels enigmes que componen els mots encreuats.

 

El joc de l’Enigmàrius té diversos nivells de dificultat i això el fa ideal tant per als verbívors experts com per als no iniciats en els secrets de les paraules. Serra i Comas ja es van associar el 2010 per transformar en una capsa de jocs el llibre de Màrius Serra Verbàlia (2000).

 

enigmarius.jpgL’escriptor Màrius Serra és conegut i reconegut pels seus jocs verbals. Des de fa uns mesos és membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Li demanem per què són tan populars els mots encreuats i ens diu: “ Cent anys després del naixement dels mots encreuats, podem afirmar que coneixem el secret del seu èxit universal. El crucigrama és un enigma d'enigmes, un format capaç d'acollir tota mena d'enigmes i encreuar-los en una solució única i plural. El Joc de l'Enigmàrius li ret homenatge amb un repertori centenari de les diverses modalitats d'enigmes, de manera que el jugador pugui estar a una banda i l'altra de la graella: resolent-ne i creant-ne.”

L’altre autor és Oriol Comas, expert reconegut internacionalment en el món del joc, a qui demanem una descripció del joc: “El Joc de l’Enigmàrius no és un joc per a lletraferits, o no únicament. Cal saber arriscar en el moment just, cal tenir una mica de xamba, cal especular sobre què saben els altres i cal saber acabar la partida quan toca, ni abans ni després. Sobretot, cal tenir una mica d’imaginació, perquè el rovell de l’ou del joc és precisament la creació d’enigmàrius.”

 

Descarrega't les regles de l'ENIGMÀRIUS



Verbàlia, El Joc: Un joc de Màrius Serra i Oriol Comas

 

Verbàlia és el país dels verbívors, una Terra Incògnita sense fronteres gaire definides ni llei d'estrangeria.És verbívor tothom que beu verbs i els fa ballar. Aquesta és l'única condició. VerBàlia és un Estat Mental. Cada cop que un verbívor practica un joc verbal en redefineix la sobirania. Aquí en teniu la Constitució. La Constitució de l'Estat Mental de VerBàlia es limita a regular una tirallonga de mutacions i permutacions dels mots, tot establint-ne les bases legislatives. El poder executiu, a VerBàlia, l'exerceixen els verbívors. I el poder judicial, el diccionari, que estableix la validesa dels mots. VerBàlia, com tots els països, té un paisatge. Es compon d'una barreja de natura (una llenca en forma de llengua) i urbanització (l'arbreda i la plaça).

 Us proposem començar l'exploració de VerBàlia tot seguit. Us advertim que si us hi instal·leu, serà el mateix país el que us colonitzarà.

 

Descarrega't les regles del VERBÀLIA